Από την Αρχαία Αμαθούντα αρχίζει στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης (21/02) η δράση στο Cyprus Sunshine Cup 2024, που διεξάγεται ξανά μετά από τέσσερα χρόνια, με διοργανώτρια την εταιρία TOTAL SPORTS MARKETING. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο παγκόσμιο καλεντάρι της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η διοργάνωση που αποτέλεσε πρόδρομο της διάδοσης της ποδηλασίας στην Κύπρο, βάζοντας τα θεμέλια για να καταστεί η Κύπρος ένας ιδανικός ποδηλατικός προορισμός (αγωνιστικός και τουριστικός), διεξάγεται για πρώτη φορά μετά το 2019, προσελκύοντας ξανά μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδηλατικού κόσμου.

Εξάλλου, η νέα μορφή της διοργάνωσης με τη διεξαγωγή τριών ανεξάρτητων αγώνων Cross – Country (XCO) Ολυμπιακού τύπου δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μαζέψουν πολύτιμους πόντους στην προσπάθειά τους για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Οι πόντοι

Τόσο ο αγώνας στην Αρχαία Αμαθούντα στην πρεμιέρα του Cyprus Sunshine Cup 2024, όσο και οι άλλοι δυο που θα ακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο (Τόχνη και Αυξέντεια) βρίσκονται στην κατηγορίας «1» της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), με τον καθένα να προσφέρει στους συμμετέχοντες ξεχωριστούς πόντους σε άνδρες και γυναίκες της ελίτ κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο νικητής κάθε αγώνα προσθέτει στον λογαριασμό του 60 πόντους, ο δεύτερος 40, ο τρίτος 30, ο τέταρτος 25 και ο πέμπτος 20. Από εκεί και πέρα, από την έκτη θέση μέχρι την 15η οι βαθμοί μειώνονται κατά δυο (δηλαδή ο έκτος 18π., ο έβδομος 16π. και ούτω καθεξής, με τον 15ο να παίρνει έναν πόντο). Επιπλέον, προβλέπονται χρηματικά έπαθλα για τους πρώτους δέκα που θα φθάσουν πρώτοι στον τερματισμό.

Το πρόγραμμα

Το σύνθημα της εκκίνησης στην Αρχαία Αμαθούντα θα δοθεί πρώτα για τον αγώνα των γυναικών στις 10:30πμ, ενώ θα ακολουθήσει στις 12:30πμ ο αγώνας των αντρών. Η πίστα είναι μήκους 4.86χλμ και πέραν από το γεγονός ότι, από αγωνιστικής πλευράς είναι μια εντυπωσιακή διαδρομή, αναδεικνύει επίσης και την ομορφιά της περιοχής περνώντας δίπλα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα υπάρχει και η ιστορική πτυχή καθώς οι ποδηλάτες/τριες θα διασχίσουν τον αρχαιολογικό χώρο.

H εντυπωσιακή πίστα στην Αμαθούντα δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο Cyprus Sunshine Cup το 2009 και έως το 2019 ήταν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα. Η διοργανώτρια αρχή κάνει έκκληση σε αθλητές και θεατές να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στο χώρο.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 2:30μμ.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ενώ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι επίσης η Skoda και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ της Α/φοί Λανίτη. Υποστηρικτές οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, το Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και οι Κοινότητες Αγίου Τύχωνα και Τόχνης.

– τέλος –
Υπεύθυνος Τύπου: 20/2/2024