Ξεκίνησε την Τετάρτη (21/2) από την Αρχαία Αμαθούντα και ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο (24-25/2) σε Τόχνη και Μαχαιρά, το Cyprus Sunshine Cup, ο εμβληματικός διεθνής αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας που φιλοξενούσε η Κύπρος από το 1997 έως και το 2020. Ο αγώνας επέστρεψε φέτος στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) χάρη στην υποστήριξη από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Είμαστε χαρούμενοι διότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν οκτώ μήνες, με συντονισμένη δράση του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και των διοργανωτών, απέδωσε εν τέλει καρπούς και η Κύπρος επιστρέφει στο παγκόσμιο καλεντάρι της Ορεινής Ποδηλασίας μετά από τέσσερα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο και να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν όλο αυτούς τους μήνες, προκειμένου να αναβιώσει ένας σπουδαίος αγώνας όπως το Cyprus Sunshine Cup, ο οποίος διεξαγόταν στο νησί μας αδιάληπτα από το 1997 έως και το 2020» σημειώνει ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας»

«Το Cyprus Sunshine Cup υπήρξε ο ακρογωνιαίος λάθος της ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Κύπρο τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά και της προόδου της ποδηλασίας και της καλλιέργειας ποδηλατικής κουλτούρας στον τόπο μας. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου τα επόμενα χρόνια το Cyprus Sunshine Cup να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, αν και όπως έχω ενημερωθεί, από φέτος κιόλας ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, επέλεξαν την Κύπρο και βρίσκονται ήδη στο νησί μας για προετοιμασία και για συμμετοχή στον αγώνα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από αγώνες που υπάρχουν την περίοδο αυτή στη Μεσόγειο και κυρίως στην Ισπανία» προσθέτει ο κ. Κουμής.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης.

Μεταξύ άλλων στην Κύπρο βρίσκεται ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων Jaroslav Kulhavy που ήταν χρυσός στο Λονδίνο και αργυρός στο Ρίο και η Anne Terpstra της Ghost Factory, Νο 14 στην Παγκόσμια κατάταξη.