Σημαντικούς πόντους με τους οποίους ενίσχυσαν τη βαθμολογική συγκομιδή τους, κερδίζοντας θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, πρόσθεσαν συμμετέχοντες στο Cyprus Sunshine Cup 2024. Ο αγώνας της Κύπρου μοίρασε τους περισσότερους πόντους στον κόσμο τη βδομάδα 19-26 Φεβρουαρίου αφού συνολικά έδωσε 180 πόντους σε σχέση με 100 που έδωσαν άλλοι αγώνες.

Με περισσότερους πόντους έφυγε από την Κύπρο η Anne Terprstra, που κυριάρχησε στην κατηγορία των γυναικών, τερματίζοντας πρώτη και στους τρεις αγώνες της διοργάνωσης που έγιναν σε Αρχαία Αμαθούντα, Τόχνη και Μαχαιρά. Η Ολλανδέζα μάζεψε το μάξιμουμ των 180 πόντων (60 από κάθε αγώνα), με τη συγκομιδή της να αποτελεί την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως για την περασμένη εβδομάδα. Η Anne Terprstra ανέβηκε δυο σκαλοπάτια στην παγκόσμια κατάταξη και είναι 12η έχοντας βάλει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Τρίτη μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως πέτυχε η συμπατριώτισσά της, Lotte Koopmans, που με δυο δεύτερες θέσεις και άλλη μία παρουσία σε βάθρο πήρε συνολικά 110 πόντους που την έφεραν 10 θέσεις πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον βρίσκεται στο Νο65.

Άλμα δυο θέσεων, ανεβαίνοντας στη θέση Νο39, πέτυχε και η Jitka Cabelicka, η τρίτη ποδηλάτρια που είχε θέση στο βάθρο και στους τρεις αγώνες του Cyprus Sunshine Cup 2024 (μία φορά δεύτερη, δύο φορές τρίτη). Και Cabelicka ετοιμάζεται για το «Παρίσι 2024».

Σημαντικό άλμα πέτυχε και η Κύπρια Κωνσταντίνα Γεωργίου. Η 19χρονη παίρνοντας συνολικά 48 βαθμούς, μετά τις δυο έκτες θέσεις σε Αρχαία Αμαθούντα και Τόχνη και την 9η στον Μαχαιρά, ανέβηκε 44 (!) θέσεις και βρίσκεται στο Νο184. Η τέταρτη στη γενική κατάταξη του Cyprus Sunshine Cup, η Τamara Wiedmann από την Αυστρία σημείωσε άνοδο πέντε θέσεων στο Νο55.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και με ποδηλάτες στην κατηγορία Ανδρών του Cyprus Sunshine Cup, με τον νικητή της διοργάνωσης, τον Ισραηλινό Gily Gonen να κερδίζει δυο θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο48. Τους περισσότερους πόντους μάζεψε ο Ουκρανός Οleksandr Ηudyma, που μετά τη νίκη στην Τόχνη και τις δεύτερες θέσεις σε Αρχαία Αμαθούντα και Μαχαιρά, με τον απολογισμό των 140 πόντων, πήδηξε οκτώ θέσεις και είναι στο Νο56. To ίδιο άλμα έκανε και ο νικητής του αγώνα «Αυξέντεια», Ουκρανός Dmytro Titarenko, που φιγουράρει στο Νο90. Τόσο το Ισραήλ όσο και η Ουκρανία είναι σε θέσεις πρόκρισης για το «Παρίσι 2024».

Οι Τσέχοι Lukas Kobes (Νο124) και Jan Skarnitzl (Νο116) που κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στο Cyprus Sunshine Cup ανέβηκαν 28 και 29 θέσεις αντίστοιχα, ενώ o Ελλαδίτης Αθανασιάδης (έβδομος στην Κύπρο) σκαρφάλωσε εννέα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μπαίνοντας στην πρώτη 100άδα ως 94ος.

Το Cyprus Sunshine Cup 2024 διοργανώθηκε από την εταιρία TOTAL SPORTS MARKETING και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ενώ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί ήταν επίσης η Skoda και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ της Α/φοί Λανίτη. Υποστηρικτές οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, το Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και οι Κοινότητες Αγίου Τύχωνα και Τόχνης.