Η Ολλανδέζα Anne Terpstra και ο Ουκρανός Oleksandr Hudyma τερμάτισαν πρώτοι στις κατηγορίες αντρών και γυναικών αντίστοιχα στον αγώνα της Τόχνης, τον δεύτερο που διεξάγεται στο πλαίσιο του Cyprus Sunshine Cup 2024 και είναι ενταγμένος στο παγκόσμιο καλεντάρι της της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI).

Η Anne Terpsrta διατήρησε στην κατοχή της την πορτοκαλί φανέλα της πρωτοπορίας του Cyprus Sunshine Cup 2024 και θα τρέξει με αυτή και στον αυριανό (25/02) αγώνα «Αυξέντεια» που θα γίνει στο Δάσος του Μαχαιρά, καθώς είχε κερδίσει και τον αγώνα της πρεμιέρας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αμαθούντα

Στους άνδρες στην πρωτοπορία παραμένει ο Ισραηλινός Gil Ly Gonen, νικητής στον αγώνα της Αμαθούντας και δεύτερος στη σημερινή κούρσα.

Aπό κυπριακής πλευράς η Κωνσταντίνα Γεωργίου μετά την έκτη θέση στην Αρχαία Αμαθούντα τερμάτισε στην έκτη στην Τόχνη με χρόνο 1:26:46.55, ενώ στην κατηγορία των αντρών ο Χριστόδουλος Άχας με 1:31:21.48 ήταν 16ος.

Τις απονομές των επάθλων στους νικητές του σημερινού (24/02) ο κοινοτάρχης της Τόχνης, Παντελής Χαραλάμπους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργος Γεωργίου και Κωνσταντίνος Κασάπης.

Ίδια τριάδα

Πέραν από την Anne Terpstra η οποία θριάμβευσε για δεύτερο αγώνα στη διοργάνωση, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η συμπατριώτισσά της Lotte Koopmans, ως δεύτερη, και η Jitka Cabelicka από την Τσεχία, ως τρίτη. Οι δυο αθλήτριες στον πρώτο αγώνα στην Αρχαία Αμαθούντα είχαν τερματίσει αντίστροφα, δηλαδή η Jitka Cabelicka ήταν δεύτερη και η Lotte Koopmans τρίτη.

Η Anne Terpstra, η οποία τερμάτισε με χρόνο 1:19:53.38, δήλωσε μετά τον τερματισμό ότι λάτρεψε τη διαδρομή στην Τόχνη με τα συνεχόμενα ανεβάσματα και κατεβάσματα. «Λατρεύω απόλυτα αυτή τη διαδρομή. Είναι διασκεδαστική, όλα τα μονοπάτια είναι πάνω και κάτω. Απαιτεί πολλή συγκέντρωση, αλλά αυτό ακριβώς αγαπώ και μου ταιριάζει». Κάνοντας σύγκριση με τον αγώνα στην Αμαθούντα ανάφερε ότι: «Στην Αμαθούντα ήταν λίγο πιο κατηφορικό, πιο απότομο, σωματικά ήταν πιο δύσκολο. Σε κάθε διαδρομή η θέα είναι διαφορετική. Οι διαδρομές έχουν μεγάλη ποικιλομορφία και αυτό τις κάνει ωραίες». Η Jitka Cabelicka ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 1:20:40.59, ενώ η Lotte Koopmans σε 1:22:35.33.

Αλλαγή στο βάθρο

Στην κατηγορία των ανδρών ο Ουκρανός Oleksandr Hudyma και ο Ισραηλινός Gil Ly Gonen είδαν πρώτοι την καρό σημαία και στον δεύτερο αγώνα του Cyprus Sunshine Cup 2024, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής αυτή τη φορά, με τη βοήθεια και των συμπαικτών του, όπως ανάφερε στις δηλώσεις του.

«Ήταν δύσκολη διαδρομή με τακτική, αλλά τα πήγαμε καλά. Όλη η ομάδα. Ήμασταν δύο αθλητές από την Ουκρανία, οπότε μπορέσαμε να συνεργαστούμε» ανάφερε ο νικητής του σημερινού αγώνα.

Ο Oleksandr Hudyma ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:20:32.52, με τον Gil Ly Gonen να φτάνει στον τερματισμό μετά από 14 δευτερόλεπτα (1:20:56.92). Νέο πρόσωπο στο βάθρο, σε σχέση με τον αγώνα στην Αμαθούντα, ήταν ο Ουκρανός Dmytro Titarenko που ήρθε τρίτος, σε κοντινή απόσταση από τους πρωτοπόρους με χρόνο 1:21:09.31.

Το Cyprus Sunshine Cup 2024 διοργανώνεται από την εταιρία TOTAL SPORTS MARKETING και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ενώ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι επίσης η Skoda και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ της Α/φοί Λανίτη. Υποστηρικτές οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, το Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και οι Κοινότητες Αγίου Τύχωνα και Τόχνης.