Η δράση στο Cyprus Sunshine Cup 2024 θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (25/04) με τον αγώνα «Αυξέντεια», σε μια διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1997 στη μνήμη του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, ενώ ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2011.

Ο αγώνας στη θρυλική πίστα της Μάντρας του Καμπιού στο Δάσος του Μαχαιρά είναι ένας από τους τρεις ανεξάρτητους αγώνες Cross – Country (XCO) Ολυμπιακού τύπου, τρεις κατηγορίας «1» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και παράλληλα αποτελεί τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Κύπρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) για το 2024.

Ο κάθε γύρος της πίστας, η οποία είναι από τις πιο γνωστές στον κόσμο, είναι μήκους 6,1χλμ, με την ανάβαση σε κάθε γύρο να φτάνει τα 185μ. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 09:30πμ με τον αγώνα των αρχάριων και θα ακολουθήσουν στις 11:00πμ ο αγώνας γυναικών και στις 1:00μμ ο αγώνας των αντρών. Οι απονομές θα γίνουν στις 3:00μμ.

Το Cyprus Sunshine Cup 2024 διοργανώνεται από την εταιρία TOTAL SPORTS MARKETING και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ενώ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι επίσης η Skoda και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ της Α/φοί Λανίτη. Υποστηρικτές οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, το Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και οι Κοινότητες Αγίου Τύχωνα και Τόχνης.